Allerlaatste kans om Concert "GGK Chante L'Amour" bij te wonen op vrijdag 28 september

WELKOM op de website van het Groesbeeks Gemengd Koor (GGK)

ACTUEEL

2018 Project GGK Chante l'Amour

Moulin de la Galette Isaac Israels

kopie van olieschilderij "Moulin de la Galette" van Isaac Israëls (1905)

Liefde op z'n Frans

Groesbeeks Gemengd Koor zingt over de liefde

Het koor heeft de afgelopen jaren voor u gezongen in het Zweeds, Noors, Bahassa, Roemeens, Russisch – te veel om op te noemen. Dit jaar doen we het in het Frans. GGK Chante L'Amour.

Liederen over – hoe kan het anders – de liefde, maar in vele variëteiten. We zingen klassiekers als “Sous le ciel de Paris” dat bekend werd in vele uitvoeringen, waaronder die van Juliette Gréco uit 1951, en “la Mer”, onverwoestbare bestseller uit 1946 van Charles Trenet. Je hoort ze nog wel eens op de radio.

Er is echter veel meer. Op het programma staat een gezang van de Katharen, een sekte waarvan de laatste vier in 1329 verbrand zijn. Als zij de liefde bezingen, gaat het over de man die voor zijn zieke vrouw soep maakt. Er is een loflied op de geliefde koning Henri IV, die bewondering oogstte om zijn prestaties in oorlog, liefde en drankgebruik. Voor de minder koningsgezinden is er de Marseillaise met de oproep om ons uit liefde voor het vaderland te scharen onder bebloede banieren. We brengen onder uw aandacht “Après un Rêve” en “Cantique de Jean Racine”, bekende liederen van een van de grote Franse componisten, Fauré. En nog veel meer.

Kortom, een programma met werken uit vele eeuwen en in vele stijlen, die één ding gemeen hebben: liefde op z'n Frans. Wij hebben daar maandenlang op geoefend, met veel liefde. Hierbij hebben wij de nodige hulp ondervonden van koorlid (alt) en lerares Frans, Flory Poels.

Het koor wordt bijgestaan door de sopraan Claudia Wijers en de tenor Emiel Hoefnagel, die ook solo zullen zingen. Beiden hebben vaker met het koor opgetreden. Vincent Cuppen begeleidt het koor en solisten op de piano.

Bij het Franse lied hoort ook de accordeon. We zijn erin geslaagd om de bekende accordeonist, componist en arrangeur Gerie Daanen aan het gezelschap toe te voegen. Tenslotte is op de valreep Gerard Hoorweg uit Tiel aan de begeleiding van koor en solisten toegevoegd. Hij speelt tijdens het concert de basgitaar.

Het gehele concert staat onder de leiding van onze dirigent Eugène Ceulemans

Van harte aanbevolen. Komt allen naar het concert.

Het Concert GGK Chante l'Amour wordt uitgevoerd op

De entree, inclusief programmaboekje met tekst en vertaling, bedraagt tien euro.

flyer podium 2018_1

18-03 Herziene tekst flyer 20181

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het Groesbeeks Gemengd Koor

is een vierstemmig koor, dat regelmatig ook acht- of zelfs twaalfstemmige liederen zingt. Het koor is opgericht in 1946 en heeft in de 70 jaren van zijn bestaan een aanzienlijk en zeer gevarieerd repertoire opgebouwd. Eugène Ceulemans is al meer dan 30 jaar als dirigent aan het koor verbonden en Vincent Cuppen al meer dan 25 jaar als pianist. Het koor telt gemiddeld 60 leden en repeteert eenmaal per week op maandag.

Hieronder een foto van ons optreden tijdens onze koorreis naar Texel op 15 september 2017.

optreden Texel_1

Jaarlijks zijn er twee thema’s, waarvan er één steeds betrekking heeft op het kerstfeest: het kerstconcert. Deze concerten zijn zeer geliefd als opmaat naar Kerstmis vooral omdat er naast de wat meer traditionele kerstliederen er dan ook veel liederen uit alle landen van de wereld worden gezongen. Het kerstconcert 2015 had als hoogtepunt Concerto Fatto per la Notte di Natale (Kerstconcert nr. 8 van Arcangelo Corelli). Een bijzonderheid, want het concert is geschreven voor een groot orkest (vandaar concerto grosso) met in het midden een kleiner ensemble van musici die een zelfstandige partij spelen. Onze dirigent Eugène Ceulemans heeft het voor deze gelegenheid omgewerkt tot een stuk voor twee vierstemmige koren: het Groesbeeks Gemengd Koor met in zijn midden de Boulevard Harmonists. De Boulevard Harmonists is een befaamd Zuid-Afrikaans koor. Het Groesbeeks Gemengd Koor heeft goede en nauwe banden met dit koor, mede omdat Eugène Ceulemans daar gastdirigent is.

Traditioneel wordt het kerstconcert uitgevoerd in de voor Kerstmis zo sfeervolle Protestantse Kerk in Groesbeek

Het andere thema varieert per jaar. Ook hiervoor maakt de dirigent speciale arrangementen voor de begeleiding en voor het koor, waarbij optimaal gebruik gemaakt wordt van de talenten van de koorleden. Een greep uit de thema’s van de afgelopen jaren:

Naast de wekelijkse repetities en de concerten legt het koor via koorreizen contact met bevriende koren in binnen- of buitenland. De eerste en de tweede helft van het jaar worden elk afgesloten met een gezamenlijke borrel plus een hapje en drankje. We streven bij al onze activiteiten naar een prettige sfeer voor de bezoekers van onze concerten en voor onszelf, waarbij extra aandacht voor nieuwe leden.

Nieuwe leden zijn van harte welkom, koorervaring is niet nodig. Je zingt beter dan je denkt! Heb je belangstelling? Kom naar de repetitie, of neem contact met ons op via:

ofni.[antispam].@groesbeeksgemengdkoor.nl of via de menubalk "Contact"

Wij repeteren op maandagen van 20:00-22:00 uur in het Cultureel Centrum De Mallemolen in Groesbeek. Klik hier voor locatie.

We zijn ook te volgen op Facebook (klik op onderstaande link)

Deze pagina is gegenereerd door E-captain. Captain: Het ideale ledenbeheer en relatiebeheer systeem voor stichtingen, sportclubs en -verenigingen. Meer informatie vindt u op de Captain website.