In onze repetities dit voorjaar staat Frans repertoire centraal. Concerten worden bekend onder de naam "GGK Chante L'Amour" en zijn gepland in juni en september

WELKOM op de website van het Groesbeeks Gemengd Koor (GGK)

ACTUEEL

2018 Project GGK Chante l'Amour,

In dit project staat Franse Liedkunst centraal: L'amour et la musique peuvent tout.

Ons repertoire bevat al een aantal liederen uit de Franse traditie. In dit nieuwe programma brengen we liederen bij elkaar die de liefde bezingen.

200px-Frida_Boccara_-_Un_jour,_un_enfant

Concerten GGK Chante l'Amour staan gepland

flyer podium 2018_1

18-03 Herziene tekst flyer 20181

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het Groesbeeks Gemengd Koor

is een vierstemmig koor, dat regelmatig ook acht- of zelfs twaalfstemmige liederen zingt. Het koor is opgericht in 1946 en heeft in de 70 jaren van zijn bestaan een aanzienlijk en zeer gevarieerd repertoire opgebouwd. Eugène Ceulemans is al meer dan 30 jaar als dirigent aan het koor verbonden en Vincent Cuppen al meer dan 25 jaar als pianist. Het koor telt gemiddeld 60 leden en repeteert eenmaal per week op maandag.

Hieronder een foto van ons optreden tijdens onze koorreis naar Texel op 15 september 2017.

optreden Texel_1

Jaarlijks zijn er twee thema’s, waarvan er één steeds betrekking heeft op het kerstfeest: het kerstconcert. Deze concerten zijn zeer geliefd als opmaat naar Kerstmis vooral omdat er naast de wat meer traditionele kerstliederen er dan ook veel liederen uit alle landen van de wereld worden gezongen. Het kerstconcert 2015 had als hoogtepunt Concerto Fatto per la Notte di Natale (Kerstconcert nr. 8 van Arcangelo Corelli). Een bijzonderheid, want het concert is geschreven voor een groot orkest (vandaar concerto grosso) met in het midden een kleiner ensemble van musici die een zelfstandige partij spelen. Onze dirigent Eugène Ceulemans heeft het voor deze gelegenheid omgewerkt tot een stuk voor twee vierstemmige koren: het Groesbeeks Gemengd Koor met in zijn midden de Boulevard Harmonists. De Boulevard Harmonists is een befaamd Zuid-Afrikaans koor. Het Groesbeeks Gemengd Koor heeft goede en nauwe banden met dit koor, mede omdat Eugène Ceulemans daar gastdirigent is.

Traditioneel wordt het kerstconcert uitgevoerd in de voor Kerstmis zo sfeervolle Protestantse Kerk in Groesbeek

Het andere thema varieert per jaar. Ook hiervoor maakt de dirigent speciale arrangementen voor de begeleiding en voor het koor, waarbij optimaal gebruik gemaakt wordt van de talenten van de koorleden. Een greep uit de thema’s van de afgelopen jaren:

Naast de wekelijkse repetities en de concerten legt het koor via koorreizen contact met bevriende koren in binnen- of buitenland. De eerste en de tweede helft van het jaar worden elk afgesloten met een gezamenlijke borrel plus een hapje en drankje. We streven bij al onze activiteiten naar een prettige sfeer voor de bezoekers van onze concerten en voor onszelf, waarbij extra aandacht voor nieuwe leden.

Nieuwe leden zijn van harte welkom, koorervaring is niet nodig. Je zingt beter dan je denkt! Heb je belangstelling? Kom naar de repetitie, of neem contact met ons op via:

ofni.[antispam].@groesbeeksgemengdkoor.nl of via de menubalk "Contact"

Wij repeteren op maandagen van 20:00-22:00 uur in het Cultureel Centrum De Mallemolen in Groesbeek. Klik hier voor locatie.

we zijn ook te volgen op Facebook (klik op onderstaande link)

Knipsel homepage fotos

Hieronder een voorproefje van ons repertoire:

Concert Les Béatitudes (de Zaligsprekingen, die Seligkeiten) in Kleve (Dtsl) juni 2014

Uit ons concert op Bronbeek Arnhem voorjaar 2015: Indonesische volksliederen:

Bagimu Neg'ri

Deze pagina is gegenereerd door E-captain. Captain: Het ideale ledenbeheer en relatiebeheer systeem voor stichtingen, sportclubs en -verenigingen. Meer informatie vindt u op de Captain website.